Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Ματιές στο Λονδίνο για Κόνσολα-Μαγδανή


Ο Λευτέρης Κόνσολας και οΠαναγιώτης Μαγδανής ήταν οι δυο ευχάριστες εκπλήξεις του 2010 και δικαίως αποτελούν πλέον δυο μεγάλες ελπίδες για το 2011 και όχι μόνο. Οι δυο κωπηλάτες από τη Σαλαμίνα και τη Λήμνο αντίστοιχα κατάφεραν στην πρώτη τους παρουσία σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (-23) να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκίφ ελ βαρών και να φτάσουν μέχρι τη μακρινή Νέα Ζηλανδία όπου πήραν το βάπτισμα του πυρός σε Παγκόσμιο ανδρών-γυναικών καταφέρνοντας μάλιστα να μπουν στον μικρό τελικό.
Πλέον , όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι μιλώντας στο kopilasia.gr ο πήχης ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά     και η πρόκληση για ένα εισιτήριο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά.


Λευτέρης Κονσόλας (ΝΑΟ Σαλαμίνας) :“Το 2010 ήταν μια μοναδική χρονιά για μένα , Μαζί με τον Παναγιώτη (Μαγδανή) μαζέψαμε εμπειρίες σε όλα τα παγκόσμια Κύπελλα και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 καταφέραμε να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο. Χαρήκαμε πάρα πολύ αλλά η νίκη αυτή ήταν και το κίνητρο που χρειαζόμαστε για να δείξουμε στον κύριο Ποστιλιόνε ότι αξίζουμε μια ευκαιρία να πάμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών. Τελικά τα καταφέραμε να μπούμε στο αεροπλάνο για τη Νέα Ζηλανδία και πήραμε την 9η θέση χάνοντας την παρουσία μας στον τελικό για λεπτομέρειες. Πλέον η δουλειά διπλασιάζεται , για να πετύχουμε κάτι καλύτερο φέτος. Υπάρχει η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς που μας υποχρεώνει να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια.  Όλα θα κριθούν στο επερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών. Δεν ζητάω μετάλλιο, το μετάλλιο το παίρνει ο καλύτερος και βέβαια μακάρι  να είμαστε εμείς. Ζητάω  μια θέση στον τελικό όμως που θα μας δώσει και το εισιτήριο για το Λονδίνο.   Για μένα δεν υπάρχει τίποτε άλλο φέτος από αυτό. Η κατάλληλη ψυχολογία  υπάρχει και θα πάμε για να διεκδικήσουμε την πρόκριση”.


Παναγιώτης Μαγδανής (ΝΟ Λήμνου):“Ασχολήθηκα με την κωπηλασία όταν με παρακίνησαν οι συναθλητές μου στο Ναυτικό Όμιλο Λήμνου να προσπαθήσω να μπω στην Εθνική ομάδα. Τελικά θέλοντας να μοιάσω σε κάποιους από αυτούς κατάφερα να μπω το 2008 στις τάξεις της Εθνικής. Πραγματικά η καταγωγή μου υπάρχει πάντα στη σκέψη μου , όπως πάντα υπάρχουν δίπλα μου κάποιοι άνθρωποι από την ιδιαίτερη πατρίδα μου που έχουν το δικό τους τρόπο να επιβραβεύουν τις επιτυχίες μου.   
Όπως είπε κι ο Λευτέρης (Κόνσολας) ξεκινήσαμε καλά την περσινή χρονιά , το Παγκόσμιο κάτω των 23  ήρθε να μας επιβεβαιώσει ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο με το χρυσό μετάλλιο που για μένα ήταν ότι καλύτερο έχω πετύχει στα λίγα χρόνια που ασχολούμαι με την κωπηλασία και ακολούθησε η Νέα Ζηλανδία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε από τους φίλους του τμήματος Κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου και απευθύνεται σε όλους που αγαπούν την Κωπηλασία και το ακριτικό νησί μας!